Keynote spreker Niek van den Adel

Keynote spreker:

Niek van den Adel

In 2010 verandert het leven van Niek in een hel (en zelfs dat is nog zacht uitgedrukt). Op 16 juli gaat hij onderuit met de motor en loopt een hoge dwarslaesie op met een zeer pijnlijk extraatje, een buisvorming in het ruggenmerg (syringomyelie), die de 10% van zijn lichaam die het nog doet, constant bedreigt. Toch viert hij elk jaar ‘Lang zal ze laesie’, want die dwarslaesie heeft ook voor een positieve verandering in zijn leven gezorgd.
Hij ontmoette de liefde van zijn leven, kreeg 3 prachtige dochters en (her)vond zingeving in het helpen van anderen.

Niek zielig? Nee hoor! Met onstopbare energie weet Niek zijn leed om te zetten naar iets anders: veerkracht. Mr. Featherforce was (her/ge) boren! De hevige pijnen in de ochtend en die 37 pillen per dag zijn er nog steeds, maar hij weet een heftige gebeurtenis te transformeren naar liefde, moed, doorzettingsvermogen, humor en succes. En juist deze lessen vertaalt hij door naar organisaties.

Buig verandering om in groei!
“Reorganisatie, nieuwe technologie, verzuim, een hoog verloop, werkdruk en zo kan je nog wel even doorgaan. Feit is dat de wereld om ons heen verandert. En snel ook!” En dat is helemaal niet erg. Niek vertelt als spreker veerkracht in zijn talks hoe op 28-jarige leeftijd alles voor hem veranderde. Hoe geef je vorm aan een nieuwe werkelijkheid waarin alles, maar dan ook echt álles anders is?

“Ik weet nog dat ik boos en verdrietig was, mij afzette tegen alles en iedereen en alles bij het oude wilde houden. Die strategie bracht mij echter niet zo veel. Enkel meer boosheid en verdriet. Maar waarom is het mij en vele anderen dan wel gelukt? Waarom fietsen
sommige mensen en sommige organisaties door verandering heen alsof het niets is?